Ads Top

Bu  sene Paris Moda Haftası'nda olan bitenleri, öne çıkan markaları  Paris Moda Haftası'nda neler oluyor?  ve Jacquemus'un minimalist çantaları paris moda haftasına damga vurdu adlı yazılarımda yazmıştım. Hafta devam ettikçe Paris Moda Haftası ile ilgili yazılarıma devam edeceğimi söylemiştim ve şimdi devam ediyoruz. 

2019 trendleri, moda haberleri, Valentino Maison'ın yeni tasarımları hakkında bilgiler bulabileceğiniz bir yazı hazırladım. Umarım stilinize ilham verir.


Valentino bu sene 2019 ilkbahar yaz kreasyonu olarak çok modern ve çarpıcı parçalarla öne çıktı. Gerçekten cesur aykırı ve eğlenceli bir kreasyon oluşturulmuş. Tebriklerimi sunuyorum öncelikle. 


Geçtiğimiz yıllarda geleceğin trendi olacak dediğim minimalizm ile sanki yine bir süreliğine rafa kalkıyor ve 80'lere dönüş yaşıyoruz. Pastel renkler yerini neon cart ve kontrast oluşturan renklere yeniden bırakıyor ve giysilerimizle yine adeta 'Ben buradayım' diye bağırıyoruz. 


Valentino'nun beni en çok kalbimden vuran parçaları baskılı kıyafetler oldu. Şu kabanın güzelliğine bakar mısınız lütfen? 😍 Ayrıca baget çantalar yeniden piyasaya çıktı. Önceden alıp, artık atmayı düşündüğünüz baget çantalarınızı yeniden gün yüzüne çıkarabilirsiniz. Moda piyasası da aynı borsa gibi. Neyin ne zaman değerleneceği ya da hangi akımın neyi etkileyeceği bilinmiyor. 


İşte kabana gerçekten bayıldım. Boyfriend jean ile kombin ederseniz harika bir kot kombini oluşturabilirsiniz. Modern, yenilikçi baskılı kıyafetler ile 80'ler adeta mezarından geri çıktı. Umarım perma ve aşırı payetli kıyafetler yine meydana çıkmaz. Bunlar ne kadar iyi görünürse görünsün arabesk ve abartılı parçalardır. Önemli olan 80'leri olduğu gibi almak değil, günümüze uyarlayabilmek. Ve kendi vücut tipimize. 


Bu güzel parçalarla sokak modasını yeniden şekillendirmek mümkün Bu kimono tarzı baskılı ceket gerçekten çok asi duruyor. İçine giydiği pudra pembesi feminen gömlek ve etek ile asi tarzı çok güzel dengelemiş. 


Açılın Space Oddity geliyor 😛 Payet. Zaten Paris Moda Haftası'nda her defilede görünen cart renkler ve 2019 Oscar Görünümleri'nde açıkça belli olan çingene pembesi bunun olacağının sinyalini vermişti. Valla blogu minimalizm başlığı altında açtım ama havasının bu kadar çabuk söneceğini tahmin etmemiştim. Yalnız unutmayın, minimalizm sadece kıyafetle - stille alakalı bir şey değil, bir yaşam tarzıdır. Doğaya saygı duymak ve öze dönmektir. Sanırım insanlığın yolu biraz daha dolambaçlı oluyor. 

Ama iyi tarafından bakalım biraz da. Bu kombindeki payet sizin gözünüzü kanattı mı? Benim hiç kanatmadı çünkü zarif detaylarla kombinlenmiş. Pastel tonlarla ve örgü detaylarla mütevazı hale getirilmiş. Bu yüzden buna 80'ler demek doğru olmaz. 



Evet 2019 Cennet Mahallesi modası. Şimdi diyeceksiniz ki sen kimsin de Valentino'ya sallıyorsun? Sallarım. Arkadaşlar şu hareketi başka biri yapsa dünyanın lafını söyleriz ama Valentino yapınca moda mı? Hayır yani hayır. Yani kırmızı ve pembe asla yan yana gelemez gibi bağnazca bir söz söylemek istemiyorum. Gelebilirler gayet tabi. Ama güzel, abstract bir desenin içinde olabilir ya da daha eğlenceli bir parçada birleştirilirse asi ve neşeli bir görüntü elde edilebilir. Ama boğazlı uzun sıkıcı kırmızı bir elbisenin üstüne  çingene pembesi şal mı almak? Yani bence denemeyin. Göz kanatmanın alemi yok. 

Hem zaten bazen böyle ünlü markaların defileleri aykırı kombinlerle dolu olabilir. Bunun sebebi defile zaten bir şovdur ve dikkat çekici olmasında bir sakınca yok. Modayı sanata çeviren şey defilelerdir. Örneğin Moncler neden Genius? yazımda da bahsetmiştim. Linke tıklarsanız Moncler'i anında tanıyacaksınız çünkü acayip ses getiren 'Genius' koleksiyonunu yaptı. Devasa boyutta, battaniye, uyku tulumu gibi görünen montlar yaptı ve sosyal medyada da çok paylaşıldı bunlar. Birkaç tane ünlü isim giydi ve BAM! Moncler en önemli markalardan biri haline geldi. 

Yani sırf sansasyon yaratmak için bile enteresan tasarımlar yapabiliyorlar ve bu çok iyi bir pazarlama stratejisidir. Moncler'in bütün montları devasa değil arkadaşlar. Gayet insan boyutlarında sıradan montlar da satıyorlar. Ama ismini devasa tasarımlarla duyurdu. 


Yani neymiş? defileleri değil, defilelerdeki parçaları stilimize uyarlayabilirmişiz. Yani yukarıdaki fotoğrafta bulunan kombini birlikte değil, ayrı ayrı, pazar tezgahı gibi düşünebilirsek çok daha iyi olur. 


Gece elbiseleri, abiye kıyafetler olarak düşünürsek bu sene de yine tüller, pastel renkler ve uçuş uçuş tasarımlar revaçta. Yani 80'ler henüz buralara ulaşamadı. Gerçi Türkiye'de göz kanatan abiyeden bol bir şey yok ama. Bu arap tarzlarını bırakmak gerekiyor. Elbiseniz güzelliğinizden, duruluğunuzdan rol çalmasın. Bırakın siz elbiseyi taşıyın, elbise sizi taşımasın. Daha hafif, fresh tasarımlar, renkler tercih ederseniz gençliğiniz ve feminenliğiniz ön planda olur. Aşırı iddialı olmak iyi bir şey değil. Frapanlıktan uzak kalarak da feminen görünebilirsiniz. 


Valentino 2019 Bahar Defilesi'nin en sevdiğim yani günlük ve hazır giyime yönelik olmasıydı. Bu sayede ulaşılabilir ve kullanışlı tasarımlar. Örneğin yukarıda gördüğünüz baskılı kabanlar, kazakları kendi tarzınıza uyarlayabilirsiniz. Ya da uzun elbise - bot - güneş gözlüğü ile hem modayı takip eden, hem mütevazı hem kullanışlı bir kombine imza atmış olursunuz. Bakın yine baget çanta var. 

Bu kombinle ister işe gidin, ister okula, ister hafta sonu gezmesine, isterseniz randevunuza gidin. Her türlü şık ve stil sahibi bir görüntünüz olacak. 


İşte bu aşk değil de nedir? Bu kaban hakkında söylenebilecek söz yok, kesinlikle muhteşem. Bunu dümdüz siyah bir elbiseyle giyerseniz hem eğlenceli hem de feminen bir stil oluşturmuş olacaksınız. 2019 modası'na son derece uygun ve dengeli olur.  Gece dışarı çıkarken giymek için ideal. Hem de sıcak tutar, kullanışlıdır. Valentino'dan alışveriş yapmak biraz zor olabilir, fiyatları herkesin malumu. Ancak umarım benzer tasarımları hazır giyim markaları da yapar ve buna benzer görünümler elde edebiliriz. Hem de daha ucuza. 



Bu yazıda Paris Moda Haftası, Valentino 2019 Bahar Defilesi / Moda haberleri hakkında bilgiler vardı. Eğer moda haberleri başlığı hoşunuza gittiyse bu konuda daha çok haber girişi yapabilirim. Lütfen yorum yazın, karşılıklı konuşalım. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. 💓💓



Hiç yorum yok:

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.