Ads Top

LGBT ne demek? LGBT'nin sonuna şimdi de bir 'Q' eklendi. Bir ara da LGBT'nin sonuna bir 'İ' eklenmişti. Tüm bunlar ne anlama geliyor? Bu yazıda LGBT ile ilgili her türlü terimi öğrenebilirsiniz. 



LGBT'nin açılımı Lesbian Gay Bisexual ve Transgender kelimeleridir. Yani lezbiyen, gey, biseksüel ve trans birey.

1. Lezbiyen Ne Demek?

Eşcinsel kadınlara lezbiyen denir. Yani bir kadın, başka kadınları çekici buluyor, erkeklerle ilgilenmiyorsa kendisini lezbiyen olarak tanımlayabilir. 




2. Gay Ne demek? 

Eşcinsel erkeklere verilen isimdir. Bir erkek, kadınlara ilgi duymayıp erkekleri çekici buluyorsa kendini gay olarak tanımlayabilir. 


3. Biseksüel Ne Demek? 

Kişinin her iki cinse de ilgi duymasıdır. Bir kadın, hem kadınlardan hem de erkeklerden hoşlanabilir. Ya da bir erkek hem erkeklerden hem kadınlardan hoşlanabilir. Bu durumda kişi kendisini biseksüel olarak tanımlayabilir. 


4. Trans Birey Ne Demek? 

Kişinin doğduğu cinsiyette hissetmemesidir. Bu noktada cinsiyet değiştirme yoluna gidebilir. Homoseksüel olmakla aynı şey değildir. Bir erkek, erkeklerden hoşlanıyor diye bu onu kadın yapmaz ya da kadın olmak istiyor anlamına gelmez. Gay bireyler de heteroseksüeller kadar erkektir. Aynı durum lezbiyenler için de geçerli. 

En popüler örneklerinden biri de Caitlyn Jenner'dır. 


Dünyanın en ünlü ailesinden olan Kardashian'ların bir parçasıdır. Bruce Jenner isminde bir erkek olarak doğmuş, erkek olarak yaşamış, iki tane güzeller güzeli çocuğu olmuştur. Kendall ve Kylie Jenner. 


Daha sonra, kendisini aslında hayatı boyunca bir kadın gibi hissettiğini, doğduğu erkek vücudunun içinde ruhunun hapis gibi yaşadığını anlatmıştır ve cinsiyet değiştirmiştir. 

Peki Q Nedir? 

LGBT'nin sonuna ilk önce İ eklenecekti. Yani cinsiyet tanımlamalarına tamamen karşı çıkan 'İnterseks'. Ancak bundan vazgeçildi ve Q eklendi. LGBTQ artık cinsel azınlıklar için kullanılan terimin kısaltması oldu. Peki Q'nun anlamı nedir? 

Questioning kelimesinin kısaltmasıdır. Yani kararsız. 


Kararsız ya da belirtmek istemeyen, kişilere verilen isimdir. Yani kişi kendisini herhangi bir terimle tanımlamak istemeyebilir. Onlara ithafen LGBT'nin sonuna Q gelmiştir. 

Kafa Karıştırıcı değil mi? Keşke cinsel azınlıkları olduğu gibi kabul edebilseydik de bu kadar çok terim çıkmasaydı ortaya ⚢⚣⚧

Cinsel azınlıklar yalnızca Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve kararsızlar olarak bitmiyor. Şimdi size cinsel azınlık sözlüğü yapıyorum. Bunu bir amme hizmeti olarak düşünün. 

Homoseksüel Ne Demek? 

Kendi cinsinden hoşlanan kişiye verilen addır. Lezbiyen ve Gayler için homoseksüel terimi kullanılır. 


Heteroseksüel Ne Demek? 

Karşı cinsten hoşlanan bireylere heteroseksüel denir. Yani bir erkekseniz ve kadınlardan hoşlanıyorsanız heteroseksüelsiniz. Bir kadınsanız ve erkeklerden hoşlanıyorsanız heteroseksüelsiniz. Bu kadar basit. Cinsel tercihleriniz sorulduğu zaman 'normalim' demek yerine 'heteroseksüelim' derseniz, eşcinselleri anormal olmakla suçlamamış olursunuz. Çok kibar bir harekettir. 👏💗


Aseksüel Ne Demek? 

Cinsel yönelim eksikliğidir. Ne kadınlardan, ne erkeklerden hoşlanıyorsanız, cinsel anlamda hiçbir yöneliminiz yoksa aseksüel olarak kendinizi nitelendirebilirsiniz. Aseksüellerin sayısı da oldukça fazladır. LGBTQ'nun sonuna bir de A eklenebilirdi bence. LGBTGA aynı asdfgasgdg gibi. Bu mevzu uzar gider 😅


Queer Ne Demek? 

Eşcinseller için, aşağılamak için kullanılan bir terimdi. Ancak şimdi gururla taşınıyor. İnstagram'da Queer yazan emojiyi görmüşsünüzdür. Anlamı eşcinsel demektir arkadaşlar. 



Panseksüel Ne Demek? 

İnterseksüel'den yukarıda bahsettim. Tıpkı onlar gibi, cinselliğin cinsiyetle bir alakası olmadığını savunan görüştür. Homoseksüel, heteroseksüel gibi ayrımlara gerek olmadığını söyler. Yani 'isteyen istediğini yapsın' kafası. Tüm cinsel kimlik normlarından uzaklaşılması gerektiğini savunur. Sanırım ben de bu noktada panseksüelim. İnsanız hepimiz yetmez mi? 



Müttefik / Ally Ne Demek? 

Her türlü cinsel azınlığın ve eşcinsellerin haklarını savunan, LGBTQ dostu bireylerdir. Eğer hakaret içeren söylemlerden uzak duruyorsanız, eşcinsel evliliğin yasal olması gerektiğine inanıyorsanız ve cinsel azınlıkların seslerini duyurabilmelerine yardımcı oluyorsanız, siz de bir müttefik / ally'siniz. 

Beyonce ve Jay- Z bu konuda ödül bile aldı. LGBT haklarını savunmak için yapılan 'GLAAD' adlı ödül töreninde bu sene Beyonce ve Jay - Z LGBT en dostu ünlü olarak seçildi. Geçen sene de Britney Spears bu ödüle layık görülmüştü. 


LGBT nedir? LGBTQ nedir? Lezbiyen nedir? Gay nedir? biseksüel ne demek? homoseksüel ne demek? heteroseksüel ne demek? aseksüel ne demek? panseksüel ne demek? müttefik ne demek? gibi sorularınıza yanıt bulabileceğinizi bu cinsel azınlıklar sözlüğü adlı yazıda bulabileceğinize inanıyorum. Cevaplanmamış sorularınız varsa yorumlarda buluşalım.💋💓

44 yorum:

  1. Kadın kadındır erkek de erkek bu kadar saçma cinsiyet çıkarmak yerine sahip oldukları cinsiyete değer verseydiler ben saygı duyamam bu kafa yapısına yaratıcıya kafa tutuyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana ne başkalarının hayatından? Herkese saygı duymak zorundasın.

      Sil
    2. sanane amk

      Sil
    3. Sanane amk

      Sil
    4. Sanane amk diyenlerin amk

      Sil
    5. Hiç kimsenin cinsiyetine karışamazsın gerizekalı

      Sil
    6. Yaratıcıya kimse kafa tutmuyor. Kendisini yaratıcının söylediklerini en iyi anlayan olduğunu iddia edip milletin bacakarasına kural koyup bonus sevap point kazanmaya çalışan din insanlarına kafa tutuyor.

      Sil
  2. Aseksüeli yanlış tanımlamışsınız aseksüellel aşık olablr - aseksüel kendi içinde ikiye ayrılıyor duyguları aktif olanlar(aşık olabilenler) ve duyguları aktif olmayanlar(aşık olamayanlar) yazdığınızın aksine aseksüeller toplumun sadece %1 ini oluşturur sayıları fazla değildir ayrıca duyguları aktif olan aseksüeller lezbiyen bieseksüel panseksüel se olabilir

    YanıtlaSil
  3. Ally olduğumu düşünürüm.

    YanıtlaSil
  4. normal insan karsı cınsinden hoslanır gerisi anormalliktir tedavi gerekir Allah şifa versin bunlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da beyin versin kardeşim

      Sil
    2. asıl homofobik olmak yani senin gibi olmak hastalıktır

      Sil
    3. sanane lan millet istediğii yapar sen de çeneni kaparsın terbiyesizsin anormal değiller ama sen anormalsin bu kadar hem homofobiksen neden bu siteye girdin!

      Sil
    4. İlerleyen yıllarda tecavüzler, cinayetlerde meşrulaştırılacaktır. Dünya oraya gidiyor. Malum sapkınlığı teşvik ediyorlar. Bir normal olanlar var. Bir de sapkınlar.

      Sil
    5. lan sg kim kimden isterse hoslana bilir buna sen karisamazsin

      Sil
    6. san sg kim kimden isterse hoslana bilir buna sen karisamazsin

      Sil
    7. Bak insanlara karışma lan

      Sil
  5. Selam ben ally :)

    YanıtlaSil
  6. bu kadar uzun uzun kısaltmalar yerine doğrudan lut kavmi denebilir!!! hem tarihi, hem kısa, hem de daha kapsayıcı!..

    YanıtlaSil
  7. F word veya t word ne anlama gelir

    YanıtlaSil
  8. tek kelime ile homofobiğim ve cinsiyet ayrımın fiziksel ve bazı durumlarda olduğuna inanıyorum lgbtnin teröristlerden farkının olmadığını düşünüyorum ve nefret ediyorum ölmelerine üzülmem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlız hatırlatıyım onlar da bir insan ve bu onların kendi seçimi asla terörist değillerdir.belki bunları söyleyerek sen bir teröristsindir.Nerden bilelim kusura bakma ama senin de beyne ihtiyacın var

      Sil
    2. SEN ABARTIYOSUN ÖLMEYİ HAKETMİYORLAR TERÖRİSTLERLE ALAKASI YOK SEN KAFAYI SIYIRMIŞSIN!!!

      Sil
  9. Biyolojik olarak 2 cinsiyet var gerisi ya azgınlıktir ya da hormonal ve sosyolojik problemlerdir. Hep pedofiliye yol açmak için yapıyorlar bunlari herkes istedigini yaparsa çıksın pedofililerde yaş farketmez desin olur mu öyle sey!! Öyle değil demeyin önünü açmaya çalışıyorlar. Lgbt yürüyüşlerinde çocukları öne sürmesini biliyorlar. Ben yanlış buluyorum.

    YanıtlaSil
  10. Bence bu normal bir şeydir. Çünkü bu insanların kendi seçimi olduklarına inanıyorum Ve başka insanların eleştirmenlerin veya aşağılamalarını ve onların sanki iğrenç birşey miş gibi terimlerini doğru bulmuyorum.yani sizene onlar böyle olduklarından mutlu ve hiç kimse buna karışmaya hakkı yoktur.

    YanıtlaSil
  11. Lgbtq oluşumunu savunan, içinde bulunan, bunu destekleyen kim varsa hepsi birer hastaDır. Hasta olmak da kötü birşey değildir. Tedavi yöntemleri mevcuttur. Ama sıkıntı şurda, bunun hastalık olduğunu kabul etmemek... Yoksa bu konuda tedavi görüp normal insan hayatına dönen bir çok kişi var. Yani bu yanlışa girmiş olabilirsin. Vicdani özgürlüğümüz var. Hastalık olarak nitelendirmeyenlerin, yani kanser hücresi vücuduna yayılmış bir hastanın öncelikle bu fikirlerini tamamen ortadan kaldırmaları için izole bir ortam ve meditasyon veya yaratıcısına samimi bir dua şarttır. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. Homoseksuallerin anasinubsikeyim duzune hetero dunyayi kirletmeyin orospu cocuklari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler bir homoseksüeli sikerek siz de bir homoseksüel oldunuz 🥰🙏

      Sil
  13. Gardaş lezbiyenler tamamda... Götünü s-i-ktiren adam herşeyi yapar, dünya üzerindeki en büyük orospu çocukları bunlardır, normal bir adam götünü s-i-ktirirmi size soruyorum ? şimdi bu yazdıklarım yalanmı diyeceğim aranızda yalarım diyenler olacak.

    YanıtlaSil
  14. Benim için hoşlandığım kişinin cinsiyeti önemli değil. Kimse kimseyle karşısındakinin cinsiyeti için âşık olmaz sonuçta. Kendimi bu tür sıfatlarla nitelendirmek bana garip geliyor. Şundan hoşlanıyorsan şusun bundan hoşlanıyorsan busun gibi.. Halbuki ben de herkes gibi sadece aşık oluyorum. Kendimi bu sıfatlara koymak istemiyorum, illa bir şey denecekse aşık desinler

    YanıtlaSil
  15. Tüm tarafları tek tek en tezinden silinsin yer yüzünden.unutuldukları dahi unutulsun

    YanıtlaSil

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.