Ads Top


Merhabalar, Bugün sizlere İnce Zevkler blog ve Habermagazin olarak tüm makarna çeşitlerini listeledik. Bildiğiniz bilmediğiniz bütün makarna çeşitleri bu yazıda. Bazıları gerçekten de çok ilginç. Gelin birlikte göz atalım. 

1. Spaghetti 


İlki bildiğiniz spagetti makarna. Klasikler arasındadır. Bizdeki versiyonu öğütülmüş buğday ve sudan yapılır ancak İtalya'da yediğiniz zaman içeriğinin makarnalık irmikten yapıldığını bilmelisiniz.  Yani bildiğmizden biraz farklı. 

2. Acini de Pepe 


Bizdeki kuskusun italyan versiyonudur. İçeriği de bildiğimiz makarnadır. Çorbalarda da çok tercih edilen bir türdür. 


3. Pappardelle 


Genellikle bolonez sos ile servis edilir. Geniş şerit şeklinde bir makarnadır. İçeriğinde de yumurta vardır. 

4. Farfalle 


Onu Tanıyorsunuz. Fiyonk makarna. İtalya'da yiyecekseniz farfalle olarak sipariş veriyorsunuz. Soğuk makarna salatası olarak da ünlüdür. Etli sebzeli makarna olarak pişmiş hali de Prosciutto Farfalle olarak geçer. 


5. Bucatini 


Spagetti'ye çok benzeyen bir tür ancak ortasındaki delik ve kalın bir yapısı olması onu farklı kılıyor. Keserek fırında pişirilen türüne Casserole denir. Kızartarak da yiyebilirsiniz ya da klasik makarna pişirme tekniklerini de uygulayabilirsiniz. Taze bir domates sosu ile hiç fena gitmeyecektir. 

6. Shells 


Deniz kabuğu şeklinde makarnaların adıdır. Boyutlarına göre farklı yemeklerde kullanabilirsiniz. Büyük boy shell makarnanız varsa, fırında casserole yapabilirsiniz, çok küçükse çorba ve salatalarda kullanabilirsiniz. 

7. Gnocchi 


Gnocchi'nin en farklı özelliği içeriğinde patates olmasıdır. Yumurta un ve patatesten oluşur. Nasıl lezzetli olacağını tahmin etmişsinizdir.  Fırında pişen mozarella peynirli versiyonu ise gnocchi promodoro'dur. Muhteşem bir tarif. 

8. Campanelle 


Çan çiçeğine benzer şekli ile çok keyifli bir makarna deneyimi oluşturur. Yumuşak, kremsi soslar ile daha çok servis edilir. 

9. Orecchiette 


Kase gibi bir şekli vardır. İtalyanca adı 'küçük kulaklar'dır. Et ile de sebze ile de yenilebilir. 


10. Penne 


Penne makarnayı tanıyorsunuz. Tüp şeklinde, diyagonal kesimlidir. En güzel karbonara soslarıyla gider. 

11. Orzo 


Şehriyenin İtalyanca ismi Orzo. Şehriye de bir makarna çeşididir ve bu listeye eklemezsek olmazdı. 

12. Ravioli 


Bizdeki mantı gibi düşünebilirsiniz. İçi et, dışı hamur güzel bir karışımdır. 

13.  Ravioli Ai Formaggi 


Ravioli'den farkı kenarları tırtıklı olmasıdır, ancak bu tarz ayrımlar pek yapılmaz. Ravioli sipariş ettiğinizde bu şekilde gelmesi de mümkün. Bol peynirle güzel gider. 

14.  Spaghetti Alla Chitarra Al Nero 



Siyah renkli spagetti çeşididir. Kalamar mürekkebi ile boyandığı için rengi siyahtır. Deniz ürünleri ile birlikte yenir. 

15. Spaghetti Alla Chitarra E Barbabietola 


Pembeden vazgeçemeyenler için ideal :)  Pancar ile renklendirildiği için pembe renkli spagetti çeşididir. 

16.  Tortellini 


Bir çeşit yuvarlak makarnadır. İçerisinde domuz eti ya da kaşar peyniri bulunur. Çeşitli soslarla servis edilir ve dondurulmuş bir şekilde satılır. 

İtalyan makarna çeşitleri ile ilgili yazılmış en geniş kapsamlı yazıyı okudunuz. Bu yazıya ekleyeceğiniz bir çeşit var mı? 

2 yorum:

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.