Ads Top


İntihar Eden Ünlüler Listesi Keith Flint

Sebebini anlamak çok zor. Hepsi kariyerlerinde çok başarılı, milyonlarca insan tarafından sevilen kişiler. Nasıl bir bunalım, boşluk içinde yaşadıklarını anlamak imkansız. Ben bu intiharların sebebini - gerçekten hiç bilemesem de - doyumsuzluğa bağlıyorum. Hepsi hayattan alıp alabileceği en fazla şeyi aldı ve alabilecekleri başka bir şey kalmadı. Zirvede bırakmak gibi. Başka ne isteyebilir ki? Zaten tonla parası var, onu seven ve takip eden binlerce insan var, istediği zaman istediği yere gidebilir, istediği yeri gezebilir, istediğini yiyip içebilir, uyuşturucu kullanıp dağıldıklarında bile onları seven insanlar sevmekten vazgeçmedi. 




Hayatı çok büyük yaşamak da ağır gelmiş olabilir. Yaptıkları her şeyden herkesin haberi var sonuçta. Düşünsenize sabah uyandınız evde kahvaltılık yok, bakkala kadar gideceksiniz ama etrafınızda fotoğrafınızı çekmek için toplanan bir insan güruhu oluşuyor, birileri yanınıza geliyor vesaire. Sani hayvanat bahçesinde sergilenen endemik bir tür gibi saçma bir ilgi görüyorsunuz. Saklanacak yeriniz yok. 




Tüm bunların ağırlığı içinde kendilerini rahatlatmak için alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıklara itilmeleri de normal.  

South Park, bu konuyla ilgili çok güzel bir bölüm yaptı. Adı : Britney's New Look. Hem trajik hem komik bir bölüm ne yazık ki. 




Bölümde insanların ünlüleri kurban seçer gibi seçtiklerini anlatıyor. Tıpkı antik çağlardaki gibi, önce genç güzel bir kadın bulunur, sonra o kadın tanrıça gibi süslenir ve herkes ona tapmaya başlar, sonra da onu öldürürüz. Pek çok kültürde kurban verme olayı vardır. 

Ünlü insanların üzerindeki korkunç baskıyı kaldırmak gerek. Hepsinin sayfalarında ya çok edepsiz ya da nefret dolu yorumlar var. Yüzlerce. Amacınız ne? Onları öldürmek mi istiyorsunuz? Sizin yaşamak istediğiniz hayatı yaşadıkları için mi? 

Nefret zehirler. Yapmayın. 

Şimdi gelelim Keith Flint'e. Prodigy hiç dinlemediğini zanneden insanlar bile eminim dinlemiştir. Şu şarkının başını dinlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız: 



Efsane olmuş şarkılara imza attı Prodigy grubu. Omen adlı şarkısı da çok güzeldir tavsiye ederim. Keith Flint de Prodigy'nin solistidir. 



Geçen gün intihar etti. Kendini asarak. 

Ölmeden önce Japonya'daki karısını aramış. Çok seviyordu herhalde. Kadının adı Mayumi Kai. Dj kendileri. İddialara göre Keith, yaklaşık bir senedir Mayumi'yi geri dönmeye ikna etmeye çalışıyordu. En sonunda da onsuz yaşayamayacağını düşünüp intihar etti. 

Tuhaf değil mi? Hangi sevgi türü insana böyle bir şey yaptırır? Ya da bu bir sevgi midir, saplantı mı? Bir insanı intihar sebebin olarak göstererek lanetlemek, hayatı boyunca pişmanlık yaşamasını sağlamak... Gerçekten sevmiş bir insan bunu yapabilir mi? 



Bu da Flint'in ölmeden henüz birkaç saat önce çekilmiş fotoğrafı. Bir arkadaşıyla oturup yemek yemiş. Yani bence intiharın eşiyle bir alakası yok, kadın zaten bir senedir yok. Kendi kişisel bunalımlarıyla alakalı olabilir. İntihar ve saldırganlığı sevgi ile bağdaştırmaya çalışan medyayı haksız buluyorum. Çok kötü örnek oluyorlar. 

Bir de, biri intihar ettiğinde neden bu kadar etkilendiğimizi anlayamıyorum. Nekrofili miyiz acaba öldükten sonra herkes değerli oluyor? Burada kendimi de suçluyorum çünkü Amy Winehouse'u öldükten sonra keşfettim. Onunki intihar değil diyorlar ama bence kesinlikle intihar. Yanlışlıkla aşırı doz alacak kadar tecrübesiz biri değil o. 

Efendim şimdi gelelim pek acılı listemize.  Çok kısa kısa bahsedip isimlerini ve fotoğraflarını göstereceğim sadece. Hepsi bu listedekiler değil tabiki ama en popülerlerini sıraladım. Her ne yaşadılarsa, onlar için üzgünüm. Umarım gittikleri yer buradan daha güzeldir. Işık içinde uyusunlar 💓

İntihar eden ünlüler


1. Heath Ledger 

Namı diğer Joker efendim. Joker'i en güzel oynamış aktörümüzdür. Gencecik ve çok yakışıklı bir adam. Nasıl kibar. Bir hayranını dudaktan öperken videosu var aşağıya koyuyorum şimdi. Kız bayılıyor videoda 😁 Ben olsam panik atak krizi falan geçiririm ashgdfagsdfagh


Şu videonun tatlılık seviyesi benim için ölçülemez 😍 28 Yaşındayken, doğum gününde öldürdü kendini Heath Ledger. Keşke ne yapıp edip tedavi olsaydın. Hiçbir şey hayattan kıymetli değil, biz seni rahat bırakırdık. 😞

Heath Ledger'ın da intihar etmediğini, kullandığı ilaçların tepkimeye girmesiyle öldüğünü söylüyorlar, ancak adamın arkasında bıraktığı not var arkadaşlar. Günlüğüne apaçık 'BAY BAY' yazmış. Doğum gününde ölmüş. Bunlar tesadüf olamaz. 

Öz babası açıkça söylüyor zaten Joker karakterini yaratmak için çok zorlandığını ve psikolojik sorunlar yaşadığını anlatıyor. Ama Heath geriye öyle güzel bir miras bıraktı ki... Joker gelmiş geçmiş en komplike karakterlerden biri oldu. 



Umarım gittiğin yer buradan güzeldir genç adam 💔


2. Marilyn Monroe 

Hala bile bir arzu nesnesidir Marilyn Monroe. Halbuki onun yaşamı kameralar önünde görünenlerden çok daha farklıydı. Kocasını çok seviyordu mesela. İki kez hamile kaldı, ikisinde de düşük yaptı. İki kez evladını kaybetmiş bir anne. Numaralı gözlük kullanıyordu evinde. Yani insanlara yansıtılan arzu nesnesi, 'aptal sarışın' mevzusundan çok uzak. Liberal demokrattı. 



Babasız büyüdü. Annesi ona bakamadığı için pek çok farklı aileye evlatlık verildi Marilyn Monroe. Belki de bu yüzden en çok istediği şey bir aileydi. 

Evlatlık olarak yaşadığı ailesi onu 16 yaşındayken evlendirdi. Bildiğiniz bizdeki para karşılığı, görücü usulü evlendirilmek gibi. Bu kocasından dayak yedi. 



Görüyoruz değil mi? Para, şöhret, efsane olmak... Bunları herkes ister ama Marilyn'in istediği tek şey bir aile olmaktı. Dünya şaka gibi bir yer gerçekten. Ve 36 yaşında güç, para ve şöhretin içindeyken yaşamına son verdi. 

3. Amy Winehouse 

Ölümü için intihar değil diyenleri dikkate almayın. Dediğim gibi Amy zaten çok ağır uyuşturucular kullanıyordu ve yanlışlıkla yüksek doz a- la - maz. Alamaz. 


Bu fotoğraf henüz sağlıklı zamanlarındayken çekilmiş. Amy'nin çöküş sebebi aşktır. Her şeyden, herkesten çok sevdiği biri vardı onun. Göğsüne, kalbine yakın bir yere isminin dövmesini yaptırmıştı. 'Blake' 


Ama Blake bence çok karmaşık bir karakter. Amy'i kesinlikle kötüleştirdiği ortada. Blake gerçekten ağır uyuşturucu bağımlısı, başını beladan kurtaramayan, bir hastanede, bir hapiste yaşayan bir adam. Ama zavallı Amy çok sevdi onu. Blake onu gerçekten sevdi mi bilinmez. Belki parası ve şöhreti için yanındaydı. 

Amy ve Blake'in kavgaları da son zamanlarda korkunç noktadaydı. Birbirlerine çok büyük ihtimalle fiziksel şiddet de uyguladıkları güçlü iddialar arasında çünkü ikisinin de vücudunda darp izleri var. 


Gözlerim dolmaya başladı. Amy'nin göğsündeki Blake's dövmesine bakın. 😢 Amy son derece yetenekli ve başarılı bir müzisyendi. Evet belki her zaman biraz problemliydi ama kim değil ki? Blake'ten sonra uyuşturucudan kafasını kaldıramadı. Ne yazık ki Amy'nin cesedinin fotoğraflarını da internetten görebilirsiniz. Şimdi ölmeden önceki son zamanlarında Amy'nin nasıl göründüğüne bakın. Sonra ilk fotoğrafa dönün bir daha bakın. Katil Blake, katil aşk. 💔


Bu fotoğraf canımı acıtıyor. Her kızın hayatından mutlaka bir tane Blake geçer. Lütfen ondan uzak durun. 

4. Kurt Cobain

Eşi Courtney Love'ın onu öldürdüğü iddialar arasında. Bence hiç kulak asmaya gerek yok. Kurt Cobain zaten çok ağır bir depresyonun içindeydi. Bunu şarkılarından bile anlayabilirsiniz. 27 yaşındayken kendini yüzünden pompalı tüfekle vurarak intihar etti. Ardında efsane bir isim, çok güzel bir kız çocuğu, ölümsüz şarkılar ve acı içinde kıvranan zavallı bir Courtney Love bıraktı. 

5. Adolf Hitler 

İnsan nasıl nur içinde yatsın der, bilemiyorum. Ardında yüzlerce masum insanın gözyaşını, dünyanın görüp görebileceği en korkunç katliamlarından birini bıraktı. Dünya tarihine unutulamaz bir acı bıraktı. Geçerli bir sebebi olduğunu zannetmiyorum. Ancak şunu bilin ki hiçkimse tek başına böyle korkunç bir şey yapamaz. Adolf Hitler'in o dönem milyonlarca destekçisi vardı. Savaş kaybedilince hepsi kayboldu. Nerede o sadist, acımasız insanlar? Adolf Hitler tek başına bir ırkı katletmedi ya. Dünya durana kadar bu utanç bitmez. Bitmemeli. Giden onca masum cana bunu borçluyuz. 


Pişman olup intihar ettiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Gerçi onu hiçbir şey aklayamaz. İntihar sebebi savaşın kaybedilmesiydi. Eğer intihar etmeseydi eminim çok daha korkunç bir sonla karşılaşacaktı. O korkunç son da ne yazık ki gerçeği değiştirmeyecekti.

6. Yavuz Çetin 

Yazıyı onunla kapatmak istedim. Çok acı verici bir yazı oldu benim için duygularım bir inip bir çıktı. Yavuz Çetin sayısız enstrüman çalan pek yetenekli bir gençti. Yoğun depresyon teşhisi ile yaşadı o da.  Boğaz köprüsünden atladığında 31 yaşındaydı. Yeni albüm yapmıştı. Bir bebeği vardı. 

"Benden bir ruhsuz yaratmayı
Nasıl başardınız
Benden bir hissiz yaratmayı
Nasıl başardınız
Benden bir uyumsuz yaratmayı
Nasıl başardınız
Benden sizden biri yaratmayı
Nasıl başardınız"           
 
Keith Flint'in ölüm sebebi, İntihar eden ünlüler  adlı liste içeriğini okudunuz. Umarım yeni bir şeyler katmıştır size. 

Eğer ki depresyon ile mücadele ederken bu yazıyla karşılaştıysanız, lütfen bilin ki hayat sahip olduğunuz en değerli hazinedir. Şu yazıyı okuyun: Depresyon belirtileri / Tavsiyeler

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim, sizi seviyorum 💗💗

Hiç yorum yok:

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.