Ads Top

FENG- SHUİ EVDE NASIL UYGULANIR? 


Korona salgınının her geçen gün arttığı dünyamızda evde yaşamak bir zorunluluk haline geldi. Kendimizi hastalıktan korumaya çalışırken yaşadığımız alanı daha güzel hale getirebilir, ruhsal şifalanmaya kapı açan Feng Shui felsefesini evimizde uygulayabiliriz. Nasıl mı? Cevapları bu yazıda olabilecek en basit haliyle bulabilirsiniz. 



Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır yayın yapamıyordum ama Korona sayesinde hepimiz eve hapsolduğumuz için tekrar sevdiğim şeylere vakit ayırma fırsatım oldu. Tabii ki korona oldukça ölümcül bir hastalık ve bunu iyi bir şey olarak görmek -ölenleri düşünecek olursak- doğru olmaz. Ancak evde de ruh sağlığımızı koruyabilmek için bazı ufak dokunuşlar yapabiliriz. Öncelikle Feng Shui hakkında bilgi edinelim.


Feng Shui Nedir? 

Feng Shui inşa edilmiş yaşam alanlarımızı doğa ile uyumlu hale getirmektir. Çince'de "Feng" rüzgar, "Shui" ise su anlamına gelir. İnsanın doğaya uyumlu olması halinde yaşamının nasıl ideal hale gelebileceğini anlatan felsefedir. Biz zaten ince zevkler insanları olarak minimalizm akımı sayesinde gereksiz eşyalarımızdan kurtulmuştuk. Feng shui'ye göre de fazla eşya bulundurmak vücutta kist oluşumuna sebep oluyormuş ama gerçekten kanıtlanmış bir şey yok. 

Komuta Pozisyonu

Feng Shui ile ilgili türkçe yayınlar gerçekten çok az. Ben de size mümkün olduğunca en basit halini anlatmak istiyorum. Komuta pozisyonu eşyalarınızın yönüdür ve Feng Shui deki en önemli şeylerden biridir. Feng Shui'ye göre yatak sizi temsil eder. Çalışma masanız kariyerinizi, soba - ısıtıcı gibi şeyler mal varlığınızı temsil eder. Yatağınız kapıyı görecek şekilde konumlandırılmalıdır. Mümkünse kapının tam karşısında değil ama yattığınız yerden kapıyı görebilmelisiniz. Yatak odasında ayna varsa kaldırmak isteyebilirsiniz. Feng- Shui'ye göre yatak odasında ayna sadakatsizlik getirebilir. Eğer varsa da yatağınızdan görünmeyecek bir konuma getirebilirsiniz. Feng Shui'ye göre yatak odanızda televizyon da bulundurmamalısınız. Bu zaten radyasyondan uzak kaliteli bir uyku için bilinen bir kural. 

Bagua / Bagua Dairesi Nedir? 

Bagua, Çince'de "sekiz alan" anlamına gelir. Bir merkezin çevresindeki sekiz alandan oluşur. Alanların her biri yaşamınızın bir alanı ile ilgilidir. Evin merkezi ise sağlığınızı temsil eder. Korona günlerinde en azından birkaç alan üzerinde Feng Shui denemenin faydası olacaktır. ✌




Bagua dairenizi oluşturabilmek için yukarıdaki resimdeki gibi evinizin küçük bir krokisini çizebilirsiniz. Evinizdeki yönleri bulurken telefonunuza pusula uygulaması indirebilirsiniz. Sonra görseldeki gibi evinizi sekiz parçaya ayırın. Dekorasyonunuzda yapacağınız ufak değişiklikler hayatınızda güzel değişimlere sebep olabilir. Feng Shui'ye inanmadan evine uyarlayan insanlar bile faydasını gördüğünü söylüyor. 


Beş Element 


5. Element 🙈 Bana da bir gülme geldi. Feng Shui'ye göre metal de var. Bagua dairenizi çizdiyseniz eğer, elementleri doğru yerlerine yerleştirmeye başlayabiliriz. Zenginlik ile başlayalım. Eğer paranızın artmasını istiyorsanız ilk olarak evin güneydoğu köşesini bumakla başlayabilirsiniz. Buldunuz mu? Para köşesini besleyen element topraktır. Dünya ( earth) temsil eder. Evinizin güneydoğu köşesine kahverengi objeler, saksıda bitkiler, mümkünse ağaç gibi objeler ekleyebilirsiniz. 



Su toprağı besler. Suyla alakalı objeler, mavi dekorları da toprak tonlarıyla birlikte kullanabilirsiniz. Ahşap dekorlar da evinizin güneydoğu köşesinde kullanabileceğiniz materyallerden biridir. Seramik, porselen, doğal taşlar- mümkünse kehribar evinizin güneydoğu köşesinde harikalar yaratabilir. 



Evinizi botanik bahçesine çevirerek zengin olacağınızı iddia etmiyorum tabiki 😛 Örnek olarak bu fotoyu koydum renkler, objeler güneydoğu para köşeniz için uygun. Hiçbir işe yaramasa da bitki bakmak çok eğlencelidir, gözünüz gönlünüz açılır. Ama ben bir süre işsiz kaldığım için evimin kuzey köşesini Feng Shui'ye göre düzenledim. Bagua dairenizden siz de kuzey köşenizi bulabilirsiniz. Uzun zamandır CV atmama rağmen hiçbir yer dönüş yapmamıştı ama Kuzey köşesini düzenledikten sonra aynı anda üç farklı iş fırsatı elde ettim. Bunun bir tesadüf olmadığına, evrende bazı enerjileri doğru kullanarak hayatımıza güzellikleri çekebileceğimize inandım. 




Kuzey köşesinin elementi sudur. Kuzey başarı ve kariyeri temsil eder. Mavi, denizle alakalı şeyler, mümkünse bir yelkenli gemi resmi koyabilirsiniz. Şişedeki gemilerden konulmaması gerektiğini söylemişlerdi bana, çünkü şişedeki gemiler bir yere gitmez ve bu kariyerinizde bir tıkanmaya sebep olabilir. Kuzey köşenizde duran beyaz bir masa, size yeni iş fırsatları getirebilir. Güney köşesi kariyer köşeniz olmasa da, şöhret alanı anlamına gelir ve eğer güney köşenize bir tavus kuşu resmi asarsanız, işinizle ilgili tanınma yoluna girebilirsiniz. Kuzey köşenizde su bulundurabilirsiniz. Hatta yapabiliyorsanız güzel bir akvaryum işinizi görür 💦💙




Gelelim aşk konusuna. Sevgi olmadan olur mu hiç? Güneybatı köşemize geldik. Güneybatı köşenize mutlu çift resimleri, aile fotoğrafları, sevgiyi temsil eden biblolar koyabilirsiniz. Aman dikkat, bu alana ayna koymayın, çünkü enerjinin ters tepmesine yol açabilir. Mumlarınızı buraya koyabilirsiniz. Kırmızılar, morlar aşk enerjisini arttıracaktır. 


Şimdilik Feng Shui ile ilgili yazacaklarım bunlar. Oldukça uzun bir felsefeden bahsedeceksek birkaç madde ile geçmek olmaz. Bu konu ile ilgili araştırmalarımı sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Gerçekten kapsamlı bir Feng Shui kılavuzu oluşturmak istiyorum. Eksik ya da yanlış yazılan bir şey varsa, konuya daha hakim kişilerden yorum bekliyorum. Söyleyin, düzeltelim😋✌ Umarım bu uygulamalar hayatınıza şifa getirir...





Hiç yorum yok:

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.