Ads Top

 AYRILIK ACISIYLA BAS ETMEK İCİN 10 YONTEM  


Hepimizin hayatında zor anlar vardır. Ayrılık da bu anlardan birisi. Hepimiz yaşamışızdır bunu bazen kendi istegimizle, bazen de elimizde olmayarak. Alıstıstıgın bir durumun icinden cıkmak zordur. Bu yazıda ayrılık acısıyla baş etme yontemlerinden bahsedeceğim. Bu konuda yetkili merci olduğum için değil, sadece kendi deneyeceğim yöntemleri paylaşıyorum sizlerle. 

 

Herkese Merhabalar, Uzun süredir yazı paylaşmıyorum, farkındayım. Paylaşacak birşeylerim olsun diye anı biriktirdim bu süreçte. 9-6 iş hayatına kaptırdım kendimi. Hayallerim cok daha farklıydı. Ama hep mukemmel sartların olusmasını bekledim. Sanırım hicbir zaman oyle bir an olmayacak. Mukemmel anı simdi gibi düsünüp yeniden baslıyorum.  

Daha once hic uzun bir iliskim olmamıstı.
Biteli 1 gün oldu, depresyon bir taraftan icine cekmeye calıssa da hayat devam ediyor. Deneyecegim yontemleri asagıda sıralıyorum


1. HISLERINDEN KACMA, OZLEMEK COK NORMAL 

Herkesin acıya verdiği tepki farklıdır. Bazıları aglayarak, bazıları kacarak, bazıları anlatarak ayrılık acısıyla bas etmeye calısır. Benim tepkimse kacmak olurdu hep. Bu kez acıyla kacmadan yüzlesmeyi seciyorum. Bu duygunun etkisi gecene kadar onu benimseyecegim. Yasanması gerektigi icin. Bundan da cıkarılacak bir ders vardır. 


2. EVINI TEMIZ TUT

İnsanın icinden hicbir sey yapmak gelmeyebilir. Bos bos televizyona bakıp, hicbirsey düsünmemek de bir secenek. Ancak dagınık ortamlar insanı strese sokar ve dikkatini toparlamak zorlasır. İlk yapılması gereken seylerden biri evi temiz tutup havasını degistirmek olmalı. 




3. ONA AIT ESYALARDAN KURTUL

Cok zor evet. Anısı olan esyalardan kurtulmak. Ancak etrafta olması daha cok aklına getirecek, yeniye yer acmak icin eskilerden kurtulmak gerekir. Doğadaki alma verme dengesi budur. 

Evde kullanılmayan tüm eşyaları at ya da bağışla, daha çok yer açılsın. Yenileri mutlaka gelecektir



4. NEDEN AYRILDIGINIZI HATIRLA 

Ayrılıktan hemen sonra aklına sadece guzel anılarınız gelecek. Alıskanlıkların yüzünden bu iliskiye geri donmek isteyeceksin. Bir donem yoksunluk belirtileri olacak. Gece artık sarılarak uyuyabilecegin, seni tanıyan, oldugun gibi seven kisi artık yok. Hayatımızda herseyin bir ömrü vardır. Bitebilecegini kabullen ve yeni ihtimallere kucak ac. 

Bu noktaya nasıl geldiginizi hatırla. Kendini degersiz hissettigin, kırıldıgın, sesini duyuramadıgın ve kisiliginin kuculdugu, kendini sevmemene sebep olan anları hatırla. Aldıgın dersler icin tesekkur et ve yolculugunu tamamla. 



5. ACI CEKMEK HER ZAMAN KOTU DEGILDIR, SENI BUYUTMESINE IZIN VER

Herkes hata yapar. Yaptıgın hata iliskinin bitisiyle sonlanmıs olabilir. Kendini affet ve neyi yanlıs yaptıgını anlamaya calıs. Sadece karsı tarafı suclama, hatalarından ders cıkar ve seni gelistirmesine izin ver. Alman gereken dersi alana kadar aynı döngüde yaşamaya devam edersin. Sürekli aynı sorunları yasıyorsan bu kez birseyi degistirmen gerekiyor. Dersini al ve bu döngüden özgürleş 


6. İŞİNE VE HOBİLERİNE SARIL

Hayatında büyük bir boşluk oluştu, çok normal. Uzun süredir hayatını beraber gecirdigin biri artık yok. Bu ölüm gibi bir sebeple de yasanabilirdi. Degistiremedigin durumlar vardır hayatta. Senin dısında gelisen olaylar icin kendini suclama, degistirebileceklerine odaklan. 

Zihnini mesgul tutmak cok iyi bir ilactır. Sürekli artık gecmiste kalan iliskini düsünüp mutsuzluga kendini kaptırmaktansa üret, basarı kazan, bunlar iyi gelecektir. 

Sanata yetenegin varsa acını ilhama donustur. Anlatamadıgın sesini duyuramadıgın seyleri sanatla anlat. En verimli dönemin olabilir 



7. ARKADASLARINDAN YARDIM AL 

Bunu nasıl yapacagımı bilmiyoru cünkü cok uzun süredir iliskim hayatımdaki tüm zamanı alıyordu, arkadaslarıma hic vakit ayıramadım. Uzun iliskiden cıkınca insan eskisinden daha yalnızlasmıs oluyor. Yeni insanlarla tanısmak iyi gelebilir. Eski arkadaslarınla arayı kapatmak isteyebilirsin. Baskalarının sorunlarına yardımcı olmak kendi problemlerini unutmana sebep olacaktır. 



8. KISISEL BAKIM YAP 

Her zaman iyi hissettirir. Cilt bakımı, sac maskesi, yeni bir diyet programı... Artık seni seven biri olmasa da onemli olan kendini sevmek 🙈

Onceden tüm vaktini verdigin iliskin bitince sana daha cok zaman kalacak. Erteledigin isleri yapmak icin harika bir fırsat. Ornegin dudak dolgusu yaptırmak istedin, ancak erkek arkadasın yaptırırsan yüzüne bakmam dedigi icin ertelemistin bunu. Simdi tam sırası! 



9. KENDI OZ DEGERININ FARKINA VAR

Sevilmeyi hak ediyorsun. Mutlu bir iliskiyi, mutlu bir hayatı hak ediyorsun. Kendini sev. Ona alacagın hediyeyi kendin icin al. Bir gün tam hayallerindeki gibi, mutlu bir iliski yasayacaksın, buna inan. Evrende sonsuz olasılıklar var, en güzellerini hayatına cek. 

Meditasyon, spor yapmak hem ozguvenini yükseltecektir, hem de karısmıs zihinini sakinlsetirecektir. Bu sekilde gercek duygularınla bag kurabilirsin. 



10. SEVGIYLE SERBEST BIRAK 

Yazının basında konusmustuk. Yeninin gelmesi icin eskiden kurtulmak gerekir. 

Geride bırakması zor. İliskin boyunca mutlu oldugun, kendini degerli hissettigin tüm anları düsün. Sevildigini hatırla. 

Zamanınız artık dolmuş olabilir. Yaşanan tüm güzel anlar için partnerine tesekkur et, ve onu serbest bırak.  Eninde sonunda iyileseceksin. 







Hiç yorum yok:

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.