Ads Top




Bu yazıda, halk arasında 'delirten hastalık' diye tabir edilen Trigeminal Nevralji nedir? Tedavisi nasıl olur? Trigeminal nevralji'nin bitkisel tedavisi var mı? gibi soruların yanıtlarını bulacaksınız. 

Trigeminal Nevralji, gelmiş geçmiş en korkunç ağrılara sebep olan hastalık olarak bilinir. Hatta bu hastalıktan muzdarip birinin ötenazi istediği bile görülmüştür. Öyle bir ağrı düşünün ki, ölmek isteyecek kadar yoğun. 

Yoğun ağrının yanısıra tedavi edilmezse ağız ve çene kaslarında felce neden olabilir. Eğer ki siz de yüzünüzde elektrik çarpmasına benzer yoğun bir ağrı hissederseniz, mutlaka bir doktora görünün ve erkenden ilaç tedavisine başlayın.



Yüzdeki sinirlerin bilinmeyen bir nedenle hasar görmesiyle oluşur. Göz çevresi, yanak, çene, kulak gibi bölgelerde elektrik çarpması gibi gelen ağrılarla kendisini gösterir.  

Genellikle otuz yaşın üstündeki insanlarda görülür. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı noktalarda ameliyat yoluna başvurulur. 60 yaş üstü hastalar içinse ameliyat tavsiye edilmez.  

Ağrı süreleri kısa, ancak tekrarlayıcıdır. Konuşma, çiğneme, gülme gibi faktörler ağrıları tetikler. Genellikle yüzün tek tarafında ağrı meydana gelir. 


Trigeminal Nevralji Belirtileri 

Yüzde yeni yeni oluşan tiklerle başlar. Bunun olması şart değildir ama en bariz belirtilerinden biri budur. 

Kafanın içinde olan kitleler Trigeminal Nevraljiyi tetikleyebilir. 

Kulak içinde hissedilen yoğun ağrı Trigeminal Nevralji başlangıcı olabilir. 

Yoğun diş ağrısı olarak da kendini gösterebilir. 

Yüzde uyuşma, karıncalanma Trigeminal Nevralji başlangıcı olabilir.

Yüzün yarısında hissizlik oluşması da Trigeminal Nevralji belirtilerinden biridir. 

Şiddetini gittikçe arttıran ağrı krizleri de bu hastalığın belirtilerinden biridir.



Trigeminal Nevralji için Alternatif Tıp 

Trigeminal Nevralji ciddi bir hastalıktır. Alternatif tıp, bitkisel çözümler denenebilir ancak bunların sonuç verip vermeyeceği kesin değildir. Halk arasında dolanan alternatif Trigeminal Nevralji tedavilerini sizinle paylaşıyorum, ancak her zaman doğru yol, hekime başvurmaktır. 

- Sülük tedavisi. En çok önerilen alternatif tedavilerden biridir. Deneyen insanların ilaç/ ameliyat dışında sülük tedavisine de başvurdukları ve bu tedavi ile ağrılarının azaldığı gözlenmiştir.

-Ağıza sarımsak doldurma. Yoğun ağrı yaşayan insanların ağzına sarımsak doldurup beklemesi ve bu şekilde ağrıda azalma oluşması. Deneyen insanlar işe yaradığını söylüyor. 

- Akupunktur tedavisi. Akupunktur son zamanlarda en çok tercih edilen alternatif tıp yöntemlerinden biri. Pek çok hastalığı iyileştirdiği bilinir. İlaç ve ameliyat gibi tedavilerin de işe yaramadığı durumlarda başvurulması en doğru olan yöntemlerden biridir.

- Gamma Knife radyasyon tedavisi. Hastaların %80'inde iyileşme görülür, ancak ağır radyasyona maruz kalmış olursunuz. 

- Sarı Kantaron çayı, lavanta yağı gibi bitkisel çözümler de doktorlar tarafından öneriliyor. 


Trigeminal Nevralji belirtileri size uyuyorsa, mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız. 

Hiç yorum yok:

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.