Ads Top

Arkadaşlar merhaba. Bugün sizlere Ketojenik Diyet Nedir? Ketojenik Diyet Listesi nasıl oluşturulur? Ketojenik diyette neler yenilebilir? Ketojenik Diyette yasaklar listesi ne? Ketojenik diyet zararlı mı? Kimler Ketojenik diyet yapabilir? sorularının yanıtlarını bulabileceğiniz bir yazı hazırladım. Umarım faydalı ve bilgilendirici bulursunuz.

Ketojenik diyet nedir? Ketojenik kelimesinin kökeni Ketozis'tir. Yani karbonhidratın az olması durumunda vücudun enerji elde edebilmek için yağ yakması anlamına gelir. Aslında ketojenik diyetin özü bu kadar açık ve net.

İlk olarak ketojenik diyet 1920'li yıllarda epilepsi tedavisi için uygulanmış. Günümüzde ise ketojenik diyetin yeniden popüler olma sebebi kim? Kim Kardashian😛 Ben şahsen bıktım bu kadından. 



Arkadaşlar öncelikle ketojenik diyet nedir sorusunun cevabıyla başlayalım.Keto diyet, düşük karbonhidratlı bir diyet programıdır. Ketojenik diyette büyük ölçüde yağ ve protein ağırlıklı beslenmeniz gerekir. Yağ deyince, kulağa güzel geliyor dimi? 😊


via GIPHY


Efenim evet yağ ağırlıklı. Bence çok şeker bir şey ketojenik diyet. Ama ketojenik diyeti uygulamış insanların yorumlarını da paylaşacağım sizlerle. Biraz da korkutayım...😎 Şimdi normalde biz Türk insanları ne yiyoruz? Ekmek. Ekmek nedir? Karbonhidrat. Karbonhidrat yani ekmek türevi şeylerle çok beslenince ne oluyor? Vücudumuz glikoz ve insülin üretiyor. Şimdi çok basit anlatıcam.

Hanımlar beyler glikoz iyidir vücut için çünkü vücudumuz glikozu kolayca enerjiye dönüştürebiliyor. Yarasın... Ama bizi bitiren insülin 😥Vücut ilk önce glikozu yakıyor. Diyor ki "madem glikoz var ben yağları yakmaya uğraşana kadar glikozu yakayım". Ketojenik diyeti kim bulduysa bravo valla. Adeta vücudumuzun bug'ını bulmuş.

Yani ketojenik diyette olay ne biliyomusunuz? Madem vücut önce glikozu/ karbonhidratı yakıyor, o zaman biz de karbonhidrat yemeyiz de yağ yeriz, kafası karışsın' mantığı.


via GIPHY


Efenim kimlere iyi gelmemiş ki ketojenik diyet? Kanser hastalarını mı iyileştirmemiş...Epilepsili çocukları mı iyileştirmemiş... Diyabetin zaten baş düşmanı ketojenik diyettir arkadaşlar. Eğer ki şeker hastası falansanız doktorunuza danışıp mutlaka ketojenik diyete başlayın. Çok iyi gelecektir.

Yani aç kalarak yapılan şok diyetlere artık hiç gerek yok. Gerçi şok diyetlere hiçbir zaman ihtiyacımız yoktu arkadaşlar tamamen metabolizmayı çökertmeye yarayan şeyler şok diyetler. Ayrıca ben de daha önce şok diyet denedim. Evet şok diyetle kilo verebiliyorsunuz ancak verdiğiniz kiloları da aynı hızla geri alıyorsunuz. Son derece sağlıksız. Hem hızlı kilo alıp verirsek ne olur? Vücudumuz çatlar, derimiz sarkar, kırışır... Bunların tedavisi çok zor arkadaşlar değmez. 

Ketojenik diyet tariflerinde haftanın bir günü karbonhidrata abanabiliyorsunuz. Bunun sebebini ben de anlatamadım bu yüzden anlatamıyorum. İnşallah bir sorun çıkmaz 😏

Ketojenik diyet tarifleriyle beslenen herkes çok iyi sonuç aldığını ve çok fazla kilo verdiklerini söylüyor. Ben burda diyet yemek tariflerini sizlerle paylaşacağım, ancak yine de siz mutlaka bir doktorunuza danışın derim. En azından bir şeye alerjiniz var mı yok mu onu öğrenirsiniz 😜

Ketojenik Diyette Neler Yasak? 

Efendim, ketojenik diyette Ekmek 😜 pilav, makarna, mısır şurubu, pilav, meyve suyu, meyve, paketli gıdalar, bal pekmez,patates,baharat, şekerli şeyler YASAK :(

E Peki Ketojenik diyette ne yiyebiliriz? 

Bolca tereyağı, zeytinyağı, avokado, yumurta, yağlı tohumlar (yani kuruyemiş gibi) süt ve süt ürünleri. Her çeşit et. Hatta kızarmış etler de diyet yemeklerine dahil.

Ketojenik Diyet Yemek Tarifleri 



Güzel bir kahvaltı gibi duruyor dimi? Ama bilin bakalım ne yok? EKMEK😛 Evet kızlar gördüğünüz gibi yumurta salam zeytin peynir her şeyi yiyebiliyorsunuz. Avokado da başlı başına bir yağdır ve faydalı bir yağdır. Eğer ketojenik diyet yapacaksanız kahvaltıda bu diyet tarifini kullanabilirsiniz. 


Ketojenik diyette önemli olan besinlerden biri de proteindir. Bu tabakta da bolca protein var. Ancak sebzelerin çiğ olması daha iyi olur ona göre uygularsınız. Nım nım. 


 kızarmış tavuk, haşlanmış yumurta, ev yapımı yoğurt, turşu. Bunlar da ketojenik diyetteyken yiyebileceğiniz şeyler. 


Maden suyuyla yapılmış ayran, tereyağında pişmiş ciğer, tereyağ soslu haşlanmış ıspanak. 


Mantar et patlıcan, kuşkonmaz. Farkettiyseniz hep yağlı şeyler. Tabi öğünlerin arası çok açık ve aralarda bir şey yemiyoruz arkadaşlar. Aksi takdirde o ketojenik diyet olmaz. Her şeyin fazlası zarar, unutmayın. 


Unsuz terbiyeli köfte 


Bol tereyağıyla pişmiş omlet 😍


Kıymalı soğanlı yoğurtlu ıspanak 😋

Evet arkadaşlar, Ketojenik diyette yiyebileceğiniz yemek tarifleri bu şekilde. Eğer az gelirse mutlaka yorum yazın, daha fazla paylaşırım. Bence önemli olan ketojenik diyetin mantığını kavramış olmamız. Bence ben kavradım.

Ketojenik Diyetle İlgili Şikayetler 

1. Ağız kokusu. Ketojenik diyetin ağız kokusu yaptığı söyleniyor. Deneyenlerin çoğu bunu söyledi. Yani başlamadan önce iki kez düşünmek gerek. 

2. Açlık. Ketojenik diyet başlangıçta çok aç hissettiriyormuş arkadaşlar. Bana inanmıyorsanız siz de araştırın. Ama ilk bir kaç günü geçirdikten sonra özellikle mental performans çok artıyormuş. 

3. Aşırı Susama ve İdrar yapma 

Kullanıcıların da şikayet ettiği noktalar bu şekildeydi. Ketojenik diyetle gerçekten kilo vermeniz mümkün ancak karaciğer ve böbreklerinizin ketojenik diyet için uygun olup olmadığını mutlaka bir doktora danışarak öğrenebilirsiniz. 

Umarım bu makale sizin için faydalı olmuştur. Okuduğunuz için çook teşekkür ederim. Diyete başlayanlarınız olursa mutlaka haberleşelim. Sevgilerle 💓

Hiç yorum yok:

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.