Ads Top

Marla Singer karakteri sorunlu karakteri ve ilginç tarzıyla filmin önüne geçti desek yalan olmaz. Peki kim bu Marla? 

Marla deyim yerindeyse beleşçi biri. Ölmüş komşularının adına pizza sipariş eder, çamaşırhaneden kot pantolon çalıp 12 dolara satar. Parası olmadığı için muayenesini bile jack'e yaptırır. 1 dolarlık eski nedime elbiseleri giyer. Neredeyse hiçbirşey umrunda değildir. 


Karaktere hayat veren Helena Bohnam Carter, setteki kuaförün sol elle çalışmasını istemiş. Sebebi de gerçekten Marla'nın nasıl göründüğünü önemsemeyeceğiymiş. 


Eskiciden giyinen karakterimiz mülkiyet kavramına karşı- ki film de büyük ölçüde bu konunun etrafında dönüyor. Robotlaşan insanlar ve tüketim çılgınlığına karşı bir duruşu var. 

 

"Bu elbiseyi eskiciden bir dolara aldım. Bu bir nedime kıyafeti. Birisi onu bir gün boyunca çok sevdi ve sonra attı. Noel ağacı gibi, çok özel. Sonra da bam! yolun kenarında. Seks suçu kurbanı gibi." 
          
Film boyunca neredeyse her sahnede sigara içiyor ve ölmediği için kendisini suçlu hissediyor. 

Aslında kitapta olan, Tyler'ın yani, anlatıcının en başından beri Marla'yı elde etmeye çalışması ve bu amaç uğruna evini bile yakmış olması. Marla'nın dikkatini çektikten sonra Marla Tyler'a o kadar da çekici gelmemeye başlıyor, hatta onu gerçekten de hayatından çıkarmak istiyor. Çok komplike bir karakter olan Marla ile ilgili çok şey yazabiliriz ama gerçekten de filmdeki en büyük muammalardan biri o. 

Tarzına dönecek olursak minimal ve basic parçalardan oluşuyor. Zaten depresif olan karakterimizin renklerle de arasının iyi olduğunu söyleyemeyiz. Geniş çerçeveli güneş gözlükleri ve sigarası olmazsa olmazı gibi. 


Böyle sade parçalarla siz de Marla'nın tarzından esinlenebilirsiniz... 😘😘

Hiç yorum yok:

Sen ne düşünüyorsun?

Blogger tarafından desteklenmektedir.